Skip to content

Belastingmaatregelen vóór en na 1 juli 2021 vanwege corona

Het kabinet verlengt een aantal steunmaatregelen tot en met 30 september 2021. U kunt nog tot en met 30 juni 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen of verlengen en de betalingsregeling voor openstaande belastingen wordt verlengd naar vijf jaar. Maar het bijzonder uitstel van betaling wordt niet verlengd na 1 juli 2021, waardoor vanaf 1 juli 2021 alle aangiften tijdig voldaan moeten worden.

Vraag zo nodig verlenging aan van het bijzonder uitstel van betaling vóór 30 juni
Heeft u bijzonder uitstel van betaling gekregen maar nog geen verlenging van het uitstel aangevraagd? Dan heeft u waarschijnlijk inmiddels een brief van de Belastingdienst ontvangen waarin staat dat u verlenging van het bijzonder uitstel kunt aanvragen tot en met 30 juni 2021. Doe dat als u nieuwe verplichtingen nog niet kunt betalen.

Let op: De aangiften moeten altijd op tijd ingediend worden. Ook tijdens de periode dat u uitstel van betaling heeft.

Betalingsregeling verlengd tot vijf jaar
U krijgt de tijd van 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2027 om de bestaande belastingschuld af te lossen, die is opgebouwd tijdens de periode van bijzonder uitstel. U betaalt 60 maanden lang elke maand een vast bedrag aan de Belastingdienst.

Geen verlenging, betaal dan op tijd!
Loopt uw bijzonder uitstel af vóór 1 juli 2021 en vraagt u geen verlenging aan? Dan moeten alle  aangiften die na afloop van het uitstel worden ingediend op tijd betaald worden. Als u bijvoorbeeld bijzonder uitstel had tot maart 2021, waarvoor u geen verlenging aanvraagt, dan vallen de aangiften vanaf 1 maart 2021 niet meer onder het bijzonder uitstel van betaling. Deze moeten dan op tijd betaald worden.

Let op: Vanaf 1 juli 2021 moeten alle aangiften en aanslagen weer ‘gewoon’ op tijd betaald worden.

Invorderingsrente stapsgewijs verhoogd naar 4%
Tot en met 31 december 2021 is het tarief van de invorderingsrente die u moet betalen nadat de betaaltermijn is verstreken, verlaagd naar 0,01%. Normaal gesproken is deze rente 4%. De invorderingsrente gaat stapsgewijs omhoog naar het oude niveau. Dit betekent dat op 1 januari 2022 het percentage invorderingsrente op 1% in plaats van 4% wordt vastgesteld, en vervolgens stapsgewijs omhoog gaat tot 4% op 1 januari 2024.

Heeft u vragen hierover, neem dan contact op!

Eindejaarstips 2023

Jaarlijks verschijnen in deze tijd vele verzamelingen met zogenoemde ‘eindejaartips’. Ook wij doen aan die traditie mee en bieden u hierbij onze special aan met maar liefst 48 tips ingedeeld…

Lees meer

Belangrijke fiscale voorstellen Belastingplan 2024

Hieronder volgt een overzicht van een aantal belangrijke fiscale voorstellen voor de vermogende DGA en de ondernemer, die met Prinsjesdag 2024 bekend zijn geworden. 1. Afschaffen van het open familiefonds…

Lees meer

Overzicht belangrijkste wetsvoorstellen Belastingplan 2024

Tijdens Prinsjesdag 2023 is het Belastingplan voor 2024 gepresenteerd. In dit Belastingplan staan diverse wijzigingen en belangrijke wetsvoorstellen voor het jaar 2024. Op onze website vindt u nu diverse artikelen…

Lees meer

Belastingplan 2024: Ondernemingen en dga

Vervallen belastingplicht open familiefondsen Wil een familiefonds, vaak een fonds voor gemene rekening (fgr), voor de vennootschapsbelasting zelfstandig belastingplichtig blijven, dan moet het per 1 januari 2025 aan nieuwe voorwaarden…

Lees meer

Belastingplan 2024: Bedrijfsopvolgingsfaciliteiten

BOR Als ondernemingsvermogen wordt overgedragen door schenking of vererving, kan dat tot heffing van schenk- of erfbelasting leiden. Om te voorkomen dat de continuïteit van een onderneming hierdoor in gevaar…

Lees meer

Belastingplan 2024: Werkgever

Verhoging onbelaste reiskostenvergoeding Een werkgever mag in 2023 aan zijn werk-nemers een onbelaste reiskostenvergoeding van maximaal € 0,21 per zakelijke kilometer (inclusief woon-werkverkeer) toekennen. Deze maximale onbelaste vergoeding wordt per…

Lees meer
Back To Top