Skip to content
Vacature
(senior)adviseur Familiebedrijven

Onze organisatie adviseert van oudsher diverse familiebedrijven, variërend van een omzet van enkele miljoenen tot meer dan honderd miljoen en van enkele medewerkers tot een paar honderd medewerkers.

Het adviseren van een familiebedrijf is boeiend en uitdagend als gevolg van de bijzondere kenmerken van een familiebedrijf. De organisatie is complexer dan bij niet-familiebedrijven bedrijven doordat meerdere dimensies bij elkaar komen. Familie, bestuur en aandeelhouderschap zorgen voor een geheel eigen dynamiek. Structurering, governance, bedrijfsopvolging, familiestatuut, estateplanning, maar ook werknemersparticipatie en bescherming van de privacy, zijn onderwerpen die veelvuldig aan de orde komen bij een familiebedrijf.

Binnen onze organisatie neemt het aantal familiebedrijven sterk toe en zijn wij op zoek naar een (senior)adviseur Familiebedrijven.

Dit ga je doen als (senior)adviseur Familiebedrijven:
  • Jij beschikt over een brede fiscale kennis en bent bekend met familiebedrijven of wilt juist de focus verleggen naar familiebedrijven.
  • Jij kunt omgaan met discussie binnen de familie en hierin een objectieve en onafhankelijke rol spelen bij het oplossen van diverse dillema’s.
  • Jij wilt als sparring-partner van de ondernemer optreden en nadenken over de toekomst en continuïteit van het familiebedrijf.
  • Jij begrijpt dat binnen een familiebedrijf zakelijk en privé door elkaar lopen en onderkent het belang van de familie binnen de onderneming.
  • Jij beschikt over een ‘hands on’ mentaliteit en kunt complexe materie op een begrijpelijke manier overbrengen op de cliënt.

Fiscaliteit speelt een belangrijke rol bij Familiebedrijven en zal ook het belangrijkste deel van jouw werkzaamheden vormen. Maar wij bieden alle gelegenheid om je op een breed terrein verder te ontwikkelen en als vertrouwenspersoon van de familie op te treden.

Niet alleen de vaktechnische kennis is van belang, maar ook de ‘zachte’ kant van het adviseurschap.

Solliciteer nu

Wil je meer weten over deze functie en onze dienstverlening voor Familiebedrijven? Neem dan contact op met Noor Maarschalk (n.maarschalk@maarschalkligthart) of André Zeilstra (a.zeilstra@maarschalkligthart.nl).

Back To Top